Pannacotta
Maränger
Crumble
Svartvinbärsgelé
Garnering
Koka upp svarta vinbär i en kastrull. Mixa bären och pressa genom en finmaskig sil så att saften rinner ur. Häll 1/2 dl av vinbärssaften i en skål och spara till gelén.
Koka upp resterande svartvinbärssaft med vispgrädde, gelésocker, vaniljsocker och citronsaft till en pannacotta. Låt koka minst 30 sekunder.
Fördela pannacottan i fyra glas och låt stelna cirka 1-2 timmar i kylskåpet.
Sätt ugnen på 125°C. Vispa ihop äggvita med socker till en seg och luftig massa. Spritsa små toppar med en spritspåse och strö över frystorkat svartvinbärspulver.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1- 1/2 timme, tills de är helt torra.
Gör under tiden crumbles. Mixa alla ingredienser tills degen börjar ta form. Strö ut crumblen på en plåt med bakplåtspapper.
Sänk ugnen till 170°C och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter, rör runt någon gång. Låt kallna.
Gör svartvinbärsgelén. Koka upp svartvinbärssaft, vatten och gelésocker i en kastrull, i minst 30 minuter. Fördela gelén på toppen av den kalla pannacottan och sätt glasen i kylskåpet tills gelén har stelnat, cirka 1 timme.
Garnera pannacottan precis innan servering, med en matsked crumble, ett par maränger samt färsk röd harsyra.
Receptet är framtaget av