Svartvinbärsmarmelad med päron och kanel

Läcker svartvinbärsmarmelad med päron och kanel. Lys upp hösten med en syrlig svartvinbärsmarmelad och njut av det hemgjorda.

ca 1 liter, 1 burk

30 minuter

Betyg (2 st)

Ingredienser

600 g svarta vinbär (ca 1 liter)
2 stora päron
1 kanelstång
1/2 dl vatten
6 dl Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Rensa och skölj vinbär eller använd frysta. Skala päron och skär i bitar.

Blanda vinbär, päron, kanelstång och vatten i en kastrull och koka i ca 3 minuter. Tillsätt syltsocker och koka i ytterligare 7 minuter.

Ta kastrullen från värmen och ta bort kanelstången. Skumma väl. Häll upp på varm, väl rengjord burk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.