Svartvinbärsmarmelad med päron och kanel - Recept

Svartvinbärsmarmelad med päron och kanel

ca 1 liter, 1 burk 30 minuter
Läcker svartvinbärsmarmelad med päron och kanel. Lys upp hösten med en syrlig svartvinbärsmarmelad och njut av det hemgjorda.
Svartvinbärsmarmelad med päron och kanel
Betyg (1st)

Ingredienser

  • 600 g svarta vinbär (ca 1 liter)
  • 2 stora päron
  • 1 kanelstång
  • 1/2 dl vatten
  • 6 dl Dansukker Syltsocker

Rensa och skölj vinbär eller använd frysta. Skala päron och skär i bitar.

Blanda vinbär, päron, kanelstång och vatten i en kastrull och koka i ca 3 minuter. Tillsätt syltsocker och koka i ytterligare 7 minuter.

Ta kastrullen från värmen och ta bort kanelstången. Skumma väl. Häll upp på varm, väl rengjord burk.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;