Svartvinbärsmarmelad med päron och kanel

Läcker svartvinbärsmarmelad med päron och kanel. Lys upp hösten med en syrlig svartvinbärsmarmelad och njut av det hemgjorda.

ca 1 liter, 1 burk

30 minuter

Betyg (42 st)

Ingredienser

600 g svarta vinbär (ca 1 liter)
2 stora päron
1 kanelstång
1/2 dl vatten
6 dl Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Rensa och skölj vinbär eller använd frysta. Skala päron och skär i bitar.

Blanda vinbär, päron, kanelstång och vatten i en kastrull och koka i ca 3 minuter. Tillsätt syltsocker och koka i ytterligare 7 minuter.

Ta kastrullen från värmen och ta bort kanelstången. Skumma väl. Häll upp på varm, väl rengjord burk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.