Syltad lök

Betyg (6 st)

Ingredienser

1 kg syltlök eller annan liten lök
2 vitlökar solo
5-6 kvistar färsk timjan
1 röd chilifrukt
5 dl äpplecider
3 dl ättiksprit 12%
5 dl Dansukker Strösocker
1 kanelstång
1 stjärnanis
10 vitpepparkorn
1/2 tsk salt 

Instruktioner

Lägg löken i kokande vatten. Häll av vattnet och skölj löken i kallt vatten och skala dem. Skala och skiva vitlökarna. Halvera, kärna ur och skär chilin i tunna strimlor. Blanda cider, ättika, socker och kryddor i en gryta och koka upp. Skumma. Varva löken med vitlök, timjan och chili i varma, väl rengjorda burkar. Häll på den varma lagen. Förslut. Förvara kallt. Låt stå en vecka innan de äts.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.