Syltad lök

Gör din egen syltlök! Ett fantastiskt gott tillbehör till många maträtter.

Betyg (65 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 kg syltlök eller annan liten lök
2 vitlökar solo
5-6 kvistar färsk timjan
1 röd chilifrukt
5 dl äpplecider
3 dl ättiksprit 12%
5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 kanelstång
1 stjärnanis
10 vitpepparkorn
1/2 tsk salt 

Instruktioner

Lägg löken i kokande vatten. Häll av vattnet och skölj löken i kallt vatten och skala dem. Skala och skiva vitlökarna. Halvera, kärna ur och skär chilin i tunna strimlor.

Blanda cider, ättika, socker och kryddor i en gryta och koka upp. Skumma. Varva löken med vitlök, timjan och chili i varma, steriliserade glasburkar. Häll på den varma lagen. Förslut. Förvara kallt. Låt stå en vecka innan de äts.

Oöppnad bruk har en hållbarhet på ca 6 månader.

Var alltid noggrann med hygienen när du gör syltad lök och använd bara rena redskap, bestick och burkar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.