Syltad squash

Betyg (343 st)

Ingredienser

1 kilo squash
3/4 dl ättika 24%
3 dl vatten
6 dl Dansukker Strösocker
2 tsk salt
1 kanelstång
4 kryddnejlikor
1 tsk svartpepparkorn
skal från en halv citron, gärna obesprutad

Instruktioner

Skala, halvera och kärna ur squashen. Skär den i 2-3 cm breda bitar. Koka upp ättika, vatten, socker och salt och lägg i squashbitarna och koka i 2 minuter. Ta upp squashen med hålslev och lägg i varma, väl rengjorda burkar. Lägg kryddor och citronskal i lagen och koka utan lock i 15 minuter. Låt svalna. Häll lagen över squashen och förslut. Förvara svalt. Squashen kan bytas ut mot pumpa.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.