Syltade cocktailtomater

Ett underbart tillbehör till kött, fisk, grillat eller som ett sötsyrligt inslag på buffén. Sylta och njut av din tomatskörd hela året!

cirka 1 kg

Betyg (108 st)

Ingredienser

1 kg cocktailtomater
1 dl salt
3-4 färska timjankvistar

Lag
2 dl ättiksprit 12%
3 dl vatten
3 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 kanelstång
1 tsk fintärnad färsk ingefära
3 kryddnejlikor 

Instruktioner

Skölj tomaterna. Dela dem och strö på saltet. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Spola av saltet och lägg tomaterna på en handduk för att rinna av. Lägg tomaterna på varma, väl rengjorda burkar. Lägg i ett par timjankvistar. Blanda samtliga ingredienser till lagen i en gryta och koka upp. Skumma. Sila den varma lagen över tomaterna. Förslut. Förvara kallt. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.