Syltgrottor

Syltgrottor, alla vår småkaksfavorit. Spröda småkakor med härligt hemgjord sylt. En klassiker på fikabordet.

20 stycken

ca 1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

200 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sylt
200 g blåbär
100 g Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Börja med blåbärssylten så att den hinner stelna. 

Skölj och rensa blåbären och blanda med syltsocker i en kastrull. Koka i 7–10 minuter. Skumma och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Gör degen till syltgrottorna. Sätt ugnen på 200 °C.

Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smörblandningen. Arbeta samman till en deg. 

Forma till en rulle och skär till 20 bitar á 25 g. Rulla till kulor och lägg i små muffinsformar. Tryck en fördjupning i mitten med mjölat finger. Fyll gropen med sylt med en spritspåse eller sked.

Grädda i nedre delen av ugnen i 14-16 minuter tills de fått fin färg. Ta ut kakorna och låt svalna helt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.