Ingredienser
200 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sylt
200 g blåbär
100 g Dansukker Syltsocker
Instruktioner
Börja med blåbärssylten så att den hinner stelna.
Skölj och rensa blåbären och blanda med syltsocker i en kastrull. Koka i 7–10 minuter. Skumma och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.
Gör degen till syltgrottorna. Sätt ugnen på 200 °C.
Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smörblandningen. Arbeta samman till en deg.
Forma till en rulle och skär till 20 bitar á 25 g. Rulla till kulor och lägg i små muffinsformar. Tryck en fördjupning i mitten med mjölat finger. Fyll gropen med sylt med en spritspåse eller sked.
Grädda i nedre delen av ugnen i 14-16 minuter tills de fått fin färg. Ta ut kakorna och låt svalna helt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.