Syltgrottspaj

Syltgrottor i pajformat är ett läckert sätt att servera småkakor på. En garanterad snackis på fikabordet.

ca 10 bitar

PT40M

40 minuter

Betyg (192 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Sylt
Se recept

200 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Börja med sylten.

Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.

Klä en springform i bakplåtspapper, cirka 24 cm.

Arbeta samman smör, socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rulla cirka 20 små bollar av degen och lägg i formen med lite mellanrum. Gör ett hål i varje boll och lägg en klick sylt i hålet. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna och pudra över rikligt med florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.