Syltgrottspaj

Syltgrottor i pajformat är ett läckert sätt att servera småkakor på. En garanterad snackis på fikabordet.

ca 10 bitar

40 minuter

Betyg (192 st)

Ingredienser

Sylt
Se recept

200 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Börja med sylten.

Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.

Klä en springform i bakplåtspapper, cirka 24 cm.

Arbeta samman smör, socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rulla cirka 20 små bollar av degen och lägg i formen med lite mellanrum. Gör ett hål i varje boll och lägg en klick sylt i hålet. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna och pudra över rikligt med florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.