Syltkakor - Recept

Syltkakor

cirka 30 kakor
Gör jordgubbssylt med syltsocker, så den blir fast och fin.
- Recept Ebba Kleberg von Sydow
Syltkakor
Betyg (0st)

Ingredienser

    Jordgubbssylt

    • 2 dl skurna jordgubbar
    • 1 dl Dansukker Syltsocker

    Kakdegen

    • 200 g smör
    • 4,5 dl mjöl
    • 1 dl Dansukker Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 nypa salt

    Att rulla i

    • 3/4 dl Dansukker Pärlsocker

    Så gör du enkla, snabba sylten: Blanda syltsockret med bären i en kastrull, låt det koka några minuter och häll sedan upp i en ren burk. Voilà! Då är sylten klar.

    Kakdegen: Kör ihop i en matberedare smör, mjöl, socker, vaniljsocker och salt.

    Dela degen i 3 delar och rulla till tre rullar, cirka 2,5 cm i diameter. Häll ut pärlsocker
    på en bit plastfolie och rulla in pärlsocker i rullarna runt om. Lägg in i kylen i plastfolien.

    Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje rulle i cirka 10 bitar och lägg på en plåt med snittytan uppåt. Låt ett litet finger göra en grop, som du fyller med jordgubbssylt.

    In i ugnen med plåten, kolla efter 15 min. Drygt 15 minuter brukar vara lagom. Ta ut plåten och låt kakorna kallna. De är försvinnande goda!

    P.S. Rullarna kan förvaras i kyl några dagar eller frysas för senare utbakning. 


    ;