Syltkakor

- Recept Ebba Kleberg von Sydow
Gör jordgubbssylt med syltsocker, så den blir fast och fin.

cirka 30 kakor

Betyg (2 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Jordgubbssylt
2 dl skurna jordgubbar
1 dl Dansukker Syltsocker

Kakdegen
200 g smör
4,5 dl mjöl
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 nypa salt

Att rulla i
3/4 dl Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Så gör du enkla, snabba sylten: Blanda syltsockret med bären i en kastrull, låt det koka några minuter och häll sedan upp i en ren burk. Voilà! Då är sylten klar.

Kakdegen: Kör ihop i en matberedare smör, mjöl, socker, vaniljsocker och salt.

Dela degen i 3 delar och rulla till tre rullar, cirka 2,5 cm i diameter. Häll ut pärlsocker
på en bit plastfolie och rulla in pärlsocker i rullarna runt om. Lägg in i kylen i plastfolien.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje rulle i cirka 10 bitar och lägg på en plåt med snittytan uppåt. Låt ett litet finger göra en grop, som du fyller med jordgubbssylt.

In i ugnen med plåten, kolla efter 15 min. Drygt 15 minuter brukar vara lagom. Ta ut plåten och låt kakorna kallna. De är försvinnande goda!

P.S. Rullarna kan förvaras i kyl några dagar eller frysas för senare utbakning. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.