Ingredienser
Jordgubbssylt
2 dl skurna jordgubbar
1 dl Dansukker Syltsocker
Kakdegen
200 g smör
4,5 dl mjöl
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 nypa salt
Att rulla i
3/4 dl Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
Så gör du enkla, snabba sylten: Blanda syltsockret med bären i en kastrull, låt det koka några minuter och häll sedan upp i en ren burk. Voilà! Då är sylten klar.
Kakdegen: Kör ihop i en matberedare smör, mjöl, socker, vaniljsocker och salt.
Dela degen i 3 delar och rulla till tre rullar, cirka 2,5 cm i diameter. Häll ut pärlsocker
på en bit plastfolie och rulla in pärlsocker i rullarna runt om. Lägg in i kylen i plastfolien.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje rulle i cirka 10 bitar och lägg på en plåt med snittytan uppåt. Låt ett litet finger göra en grop, som du fyller med jordgubbssylt.
In i ugnen med plåten, kolla efter 15 min. Drygt 15 minuter brukar vara lagom. Ta ut plåten och låt kakorna kallna. De är försvinnande goda!
P.S. Rullarna kan förvaras i kyl några dagar eller frysas för senare utbakning.
- Recept Ebba Kleberg von Sydow - Ebbas blogg
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.