Syrénsaft

Doften av syréner förknippas starkt med sommaren. Passa därför på att ta tillvara på blommorna och koka en hemgjord syrénsaft. Syrénsaft har en fräsch och blommig smak som passar perfekt till sommarens festligheter.

Ca 1 liter

Betyg (46 st)

Ingredienser

15 blomklasar syrén av valfri färg
1 liter kokande vatten
8 1/2 dl Dansukker EKO Socker
20 g citronsyra

Instruktioner

Skölj blomklasarna. Lägg blommorna i en hink eller stor skål.

Koka upp vattnet, tillsätt sockret och rör tills det löst sig. Rör i citronsyran. Häll den heta vätskan över blommorna.

Täck över hinken/skålen och låt stå kallt i 3 dygn. Häll upp saften i en silduk och låt saften rinna av. Häll upp i en väl rengjord flaska. Förvara i kylskåp eller frys saften.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.