Tårta med Jordgubbsmousse

10 portioner Tid: 30 minuter + 4 timmar i frys

Betyg (213 st)

Ingredienser

100 g smör, smält
100 g mörk choklad, hackad
2 ägg
3 dl Dansukker Strösocker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1½ tsk Dansukker Vaniljsocker
2 krm salt
smör till formen

Mousse
500 g färska jordgubbar
2 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 tsk Dansukker Vaniljsocker
6 dl vispgrädde

Dekoration
jordgubbar
myntablad

Instruktioner

Den här tårtan med choklad-browniebotten går lätt att göra i förväg och ha redo i frysen. Tårtan måste tempereras minst 30 minuter före servering.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och tillsätt chokladen och låt den smälta.
2. Rör ihop ägg och socker i en bunke, tillsätt övriga ingredienser samt chokladblandningen. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda 15–20 minuter. Ta ut och låt svalna, täck och ställ in i kylskåp.
3. Mixa jordgubbarna till en puré, koka upp den med gelésockret. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret.
4. Vispa grädden och vänd ner jordgubbsgelén då den börjat stelna något.
5. Bred moussen över bottnen, slå lätt i underlaget så att moussen kommer ner ordentligt och frys kakan minst 4 timmar.
6. Lossa formen och låt tårtan temperera minst 30 minuter. Garnera med klyftade jordgubbar och myntablad.

Recept Patrik Lundkvist, Ljungby

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.