Ingredienser
100 g smör, smält
100 g mörk choklad, hackad
2 ägg
3 dl Dansukker Strösocker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1½ tsk Dansukker Vaniljsocker
2 krm salt
smör till formen
Mousse
500 g färska jordgubbar
2 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 tsk Dansukker Vaniljsocker
6 dl vispgrädde
Dekoration
jordgubbar
myntablad
Instruktioner
Den här tårtan med choklad-browniebotten går lätt att göra i förväg och ha redo i frysen. Tårtan måste tempereras minst 30 minuter före servering.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och tillsätt chokladen och låt den smälta.
2. Rör ihop ägg och socker i en bunke, tillsätt övriga ingredienser samt chokladblandningen. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda 15–20 minuter. Ta ut och låt svalna, täck och ställ in i kylskåp.
3. Mixa jordgubbarna till en puré, koka upp den med gelésockret. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret.
4. Vispa grädden och vänd ner jordgubbsgelén då den börjat stelna något.
5. Bred moussen över bottnen, slå lätt i underlaget så att moussen kommer ner ordentligt och frys kakan minst 4 timmar.
6. Lossa formen och låt tårtan temperera minst 30 minuter. Garnera med klyftade jordgubbar och myntablad.
Recept Patrik Lundkvist, Ljungby
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.