Tarteletter med rosmarinkola och chokladpannacotta

Tarteletter med rosmarinkola och chokladpannacotta

8 pajer 1 tim och 40 min + 1 dygn
Tareletter med rosmarinkola och uppvispad chokladpannacotta är den ultimata desserten. Läckra smaker av rosmarin tillsammans med kola och choklad.
Tarteletter med rosmarinkola och chokladpannacotta
Betyg (0st)

Ingredienser

    Chokladpannacotta

    • 40 g mörk choklad
    • 40 g ljus choklad
    • 3 dl vispgrädde
    • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Tartelettskal

    • 60 g smör
    • 1/2 dl Dansukker Eko Florsocker
    • 1 1/2 dl vetemjöl
    • 1 1/2 msk kakao
    • 1 äggula

    Rosmarinkola

    • 2-3 g (ca 8 kvistar) rosmarin
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
    • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 nypa salt

    Gör chokladpannacottan dagen innan. Hacka den mörka och ljusa chokladen. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésockret och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.

    Gör tartelettskalen. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg. Plasta degen och låt stå i kylen i ca 1 timme.

    Sätt ugnen på 180°C. Kavla ut degen, ca 2 mm tjock. Stansa ut 8 rundlar, 7 cm i diameter och skär remsor till väggarna. Lägg bottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Smörj rundlarna, klä de med remsorna och sätt rundlarna på bottnarna. Ställ tarteletterna i frysen i ca 20 min.

    Grädda tarteletterna i nedre delen av ugnen i ca 7-8 minuter. Låt svalna.

    Gör rosmarinkolan. Klipp av rosmarinkvistarna och lägg tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp kolan på medelhög värme till 117°C. Häll över i en skål som är enkel att hälla från och låt svalna lite.

    Fördela kolan i tartelettskalen och låt stelna. Förbered under tiden pannacottan.

    Vispa upp den kalla chokladpannacottan och lägg i en spritspåse med valfri tyll. Spritsa små toppar av pannacottan över rosmarinkolan och pudra på kakao.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;