Chokladpannacotta
Tartelettskal
Rosmarinkola
Gör chokladpannacottan dagen innan. Hacka den mörka och ljusa chokladen. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésockret och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.
Gör tartelettskalen. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg. Plasta degen och låt stå i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 180°C. Kavla ut degen, ca 2 mm tjock. Stansa ut 8 rundlar, 7 cm i diameter och skär remsor till väggarna. Lägg bottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Smörj rundlarna, klä de med remsorna och sätt rundlarna på bottnarna. Ställ tarteletterna i frysen i ca 20 min.
Grädda tarteletterna i nedre delen av ugnen i ca 7-8 minuter. Låt svalna.
Gör rosmarinkolan. Klipp av rosmarinkvistarna och lägg tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp kolan på medelhög värme till 117°C. Häll över i en skål som är enkel att hälla från och låt svalna lite.
Fördela kolan i tartelettskalen och låt stelna. Förbered under tiden pannacottan.
Vispa upp den kalla chokladpannacottan och lägg i en spritspåse med valfri tyll. Spritsa små toppar av pannacottan över rosmarinkolan och pudra på kakao.
Receptet är framtaget av