Tarteletter med rosmarinkola och chokladpannacotta

Tareletter med rosmarinkola och uppvispad chokladpannacotta är den ultimata desserten. Läckra smaker av rosmarin tillsammans med kola och choklad.

8 pajer

PT1H

1 tim och 40 min + 1 dygn

Betyg (23 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Chokladpannacotta
40 g mörk choklad
40 g ljus choklad
3 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Tartelettskal
60 g smör
1/2 dl Dansukker Eko Florsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
1 äggula

Rosmarinkola
2-3 g (ca 8 kvistar) rosmarin
1 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 nypa salt

Instruktioner

Gör chokladpannacottan dagen innan. Hacka den mörka och ljusa chokladen. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésockret och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.

Gör tartelettskalen. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg. Plasta degen och låt stå i kylen i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 180°C. Kavla ut degen, ca 2 mm tjock. Stansa ut 8 rundlar, 7 cm i diameter och skär remsor till väggarna. Lägg bottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Smörj rundlarna, klä de med remsorna och sätt rundlarna på bottnarna. Ställ tarteletterna i frysen i ca 20 min.

Grädda tarteletterna i nedre delen av ugnen i ca 7-8 minuter. Låt svalna.

Gör rosmarinkolan. Klipp av rosmarinkvistarna och lägg tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp kolan på medelhög värme till 117°C. Sila bort rosmarinkvistarna. Häll över i en skål som är enkel att hälla från och låt svalna lite.

Fördela kolan i tartelettskalen och låt stelna. Förbered under tiden pannacottan.

Vispa upp den kalla chokladpannacottan och lägg i en spritspåse med valfri tyll. Spritsa små toppar av pannacottan över rosmarinkolan och pudra på kakao.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.