Ingredienser
Chokladpannacotta
40 g mörk choklad
40 g ljus choklad
3 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
Tartelettskal
60 g smör
1/2 dl Dansukker Eko Florsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
1 äggula
Rosmarinkola
2-3 g (ca 8 kvistar) rosmarin
1 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 nypa salt
Instruktioner
Gör chokladpannacottan dagen innan. Hacka den mörka och ljusa chokladen. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésockret och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.
Gör tartelettskalen. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg. Plasta degen och låt stå i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 180°C. Kavla ut degen, ca 2 mm tjock. Stansa ut 8 rundlar, 7 cm i diameter och skär remsor till väggarna. Lägg bottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Smörj rundlarna, klä de med remsorna och sätt rundlarna på bottnarna. Ställ tarteletterna i frysen i ca 20 min.
Grädda tarteletterna i nedre delen av ugnen i ca 7-8 minuter. Låt svalna.
Gör rosmarinkolan. Klipp av rosmarinkvistarna och lägg tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp kolan på medelhög värme till 117°C. Sila bort rosmarinkvistarna. Häll över i en skål som är enkel att hälla från och låt svalna lite.
Fördela kolan i tartelettskalen och låt stelna. Förbered under tiden pannacottan.
Vispa upp den kalla chokladpannacottan och lägg i en spritspåse med valfri tyll. Spritsa små toppar av pannacottan över rosmarinkolan och pudra på kakao.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.