Ingredienser
Pajskal
300 g vetemjöl eller mandelmjöl
2 dl Dansukker Florsocker
125 g smör i bitar
Skal från 1 citron, gärna obesprutad
1 äggula
4–6 msk iskallt vatten
Vaniljkräm
5 dl mjölk
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl Dansukker Strösocker
6 st äggulor
3 msk majsstärkelse
50 g smör, mjukt
Färska bär och Dansukker Florsocker till garnering
Instruktioner
Pajskal
Arbeta samman mjöl, socker och smör så det blir en smulig deg. Tillsätt citronskalet.
Rör ner äggulan.
Tillsätt vattnet en matsked i taget tills det blir en smidig deg.
Rulla ihop och låt vila i kylskåp minst en timme.
Sätt ugnen på 200 °C
Kavla eller tryck ut pajdegen i formar med löstagbarbotten eller mandelformar.
Baka av dem i ugnen i 10–12 minuter.
Låt svalna och lossa sedan pajskalen försiktigt från formen Obs! Pajskalen blir skörare då mandelmjöl används.
Vaniljkräm
Koka upp mjölken, rör ner vaniljsocker och vaniljpulver.
Vispa strösocker, äggulor och majsstärkelse luftigt. Häll ner den varma mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning tills den börjar tjockna. Ta av kastrullen och häll upp vaniljkrämen i en skål. Tillsätt smöret och rör runt tills allt är smält.
Låt svalna i kylen.
Häll sedan vaniljkrämen i pajskalen och garnera med färska bär. Dofta florsocker över pajerna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.