Ingredienser
Pajskal
300 g vetemjöl eller mandelmjöl
2 dl Dansukker Florsocker
125 g smör i bitar
Skal från 1 citron, gärna obesprutad
1 äggula
4–6 msk iskallt vatten
Vaniljkräm
5 dl mjölk
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl Dansukker Strösocker
6 st äggulor
3 msk majsstärkelse
50 g smör, mjukt
Färska bär och Dansukker Florsocker till garnering
Instruktioner
Pajskal
Arbeta samman mjöl, socker och smör så det blir en smulig deg. Tillsätt citronskalet.
Rör ner äggulan.
Tillsätt vattnet en matsked i taget tills det blir en smidig deg.
Rulla ihop och låt vila i kylskåp minst en timme.
Sätt ugnen på 200 °C
Kavla eller tryck ut pajdegen i formar med löstagbarbotten eller mandelformar.
Baka av dem i ugnen i 10–12 minuter.
Låt svalna och lossa sedan pajskalen försiktigt från formen Obs! Pajskalen blir skörare då mandelmjöl används.
Vaniljkräm
Koka upp mjölken, rör ner vaniljsocker och vaniljpulver.
Vispa strösocker, äggulor och majsstärkelse luftigt. Häll ner den varma mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning tills den börjar tjockna. Ta av kastrullen och häll upp vaniljkrämen i en skål. Tillsätt smöret och rör runt tills allt är smält.
Låt svalna i kylen.
Häll sedan vaniljkrämen i pajskalen och garnera med färska bär. Dofta florsocker över pajerna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?