Ingredienser
Pajskal
300 g vetemjöl eller mandelmjöl
2 dl Dansukker Florsocker
125 g smör i bitar
Skal från 1 citron, gärna obesprutad
1 äggula
4–6 msk iskallt vatten
Vaniljkräm
5 dl mjölk
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl Dansukker Strösocker
6 st äggulor
3 msk majsstärkelse
50 g smör, mjukt
Färska bär och Dansukker Florsocker till garnering
Instruktioner
Pajskal
Arbeta samman mjöl, socker och smör så det blir en smulig deg. Tillsätt citronskalet.
Rör ner äggulan.
Tillsätt vattnet en matsked i taget tills det blir en smidig deg.
Rulla ihop och låt vila i kylskåp minst en timme.
Sätt ugnen på 200 °C
Kavla eller tryck ut pajdegen i formar med löstagbarbotten eller mandelformar.
Baka av dem i ugnen i 10–12 minuter.
Låt svalna och lossa sedan pajskalen försiktigt från formen Obs! Pajskalen blir skörare då mandelmjöl används.
Vaniljkräm
Koka upp mjölken, rör ner vaniljsocker och vaniljpulver.
Vispa strösocker, äggulor och majsstärkelse luftigt. Häll ner den varma mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning tills den börjar tjockna. Ta av kastrullen och häll upp vaniljkrämen i en skål. Tillsätt smöret och rör runt tills allt är smält.
Låt svalna i kylen.
Häll sedan vaniljkrämen i pajskalen och garnera med färska bär. Dofta florsocker över pajerna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.