Tigerkaka

- Recept Clara Lidström
Tigerkaka, en klassiker att bjuda på till fikat. Underbart gott!

10 bitar

Betyg (10 st)

Sätt betyg

Ingredienser

75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao

Till formen
2 msk smör
3 msk ströbröd

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret i en kastrull på spisen. Ta kastrullen från spisen.

Häll mjölken i smöret.

Knäck äggen i en bunke. Tillsätt strösockret. Vispa på hög hastighet i 2 min.

Ta fram en annan bunke och blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.

Rör ner mjölk- och smörblandningen i äggsmeten. Blanda noga.

Ta 2 msk smör på en bit hushållspapper och smeta ut det i en sockerkaksform som rymmer 1,5 liter.

Häll i ströbrödet och vicka på formen så att ströbrödet fastnar i smöret. Häll ut ströbrödet som blir över.

Ta fram en ny bunke. Häll i 1/3 av smeten. Rör ner kakaon och blanda noga. 10. Häll hälften av den ljusa smeten i sockerkaksformen. Häll smeten med kakao i formen. Häll över resten av den ljusa smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.

Låt tigerkakan svalna i formen. Vänd sedan formen upp och ner så att kakan lossnar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.