Tigerkaka - Recept

Tigerkaka

10 bitar
Tigerkaka
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao

Till formen

  • 2 msk smör
  • 3 msk ströbröd

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret i en kastrull på spisen. Ta kastrullen från spisen.

Häll mjölken i smöret.

Knäck äggen i en bunke. Tillsätt strösockret. Vispa på hög hastighet i 2 min.

Ta fram en annan bunke och blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.

Rör ner mjölk- och smörblandningen i äggsmeten. Blanda noga.

Ta 2 msk smör på en bit hushållspapper och smeta ut det i en sockerkaksform som rymmer 1,5 liter.

Häll i ströbrödet och vicka på formen så att ströbrödet fastnar i smöret. Häll ut ströbrödet som blir över.

Ta fram en ny bunke. Häll i 1/3 av smeten. Rör ner kakaon och blanda noga. 10. Häll hälften av den ljusa smeten i sockerkaksformen. Häll smeten med kakao i formen. Häll över resten av den ljusa smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.

Låt tigerkakan svalna i formen. Vänd sedan formen upp och ner så att kakan lossnar.


;