Ingredienser
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
Till formen
2 msk smör
3 msk ströbröd
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en kastrull på spisen. Ta kastrullen från spisen.
Häll mjölken i smöret.
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt strösockret. Vispa på hög hastighet i 2 min.
Ta fram en annan bunke och blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Rör ner mjölk- och smörblandningen i äggsmeten. Blanda noga.
Ta 2 msk smör på en bit hushållspapper och smeta ut det i en sockerkaksform som rymmer 1,5 liter.
Häll i ströbrödet och vicka på formen så att ströbrödet fastnar i smöret. Häll ut ströbrödet som blir över.
Ta fram en ny bunke. Häll i 1/3 av smeten. Rör ner kakaon och blanda noga. 10. Häll hälften av den ljusa smeten i sockerkaksformen. Häll smeten med kakao i formen. Häll över resten av den ljusa smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
Låt tigerkakan svalna i formen. Vänd sedan formen upp och ner så att kakan lossnar.
- Recept Clara Lidström - UnderbaraClara
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.