Ingredienser
Till formen
smör
ströbröd eller kokosflingor
Kakan
100 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl blåbärssaft (ca 75 g blåbär)
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk vetemjöl
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.
Smöra och bröa en form cirka 2 liter.
Smält smör och tillsätt mjölk. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt och tillsätt sedan smörblandningen.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner i äggsmeten. Rör smeten slät. Häll 1/3 av smeten i en ny skål.
Mixa blåbär och citronsaft och tillsätt i skålen med minst smet. Sila ner 1 msk vetemjöl och rör smeten jämn.
Häll hälften av sockerkakssmeten i formen och häll sedan över hälften av blåbärssmeten. Upprepa och avsluta med att dra gaffeln genom hela smeten för att få ett marmorerat utseende.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
Tips! Testa att bröa formen med kokosflingor, passar utmärkt till detta bakverk.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.