Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Ljus Sirap
3 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
2 msk smör eller margarin
1/2 tsk ättika
Instruktioner
Blanda allt utom smör och ättika i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp.
Koka kolan tills den ändrar färg, cirka 45 minuter eller tills den når 140 °C. Kontrollera om kolan är färdig genom att droppa lite av smeten då och då i en kopp med kallt vatten, när den stelnar är den klar.
Blanda i smöret och ättikan, häll omedelbart upp smeten på lätt oljad marmorskiva eller bakplåt.
När smeten är sval nog att hantera, ta tag i massan och dra ut tvinnar och vik ihop den igen. Fortsätt dra, tvinna ihop och vik. Ju flitigare du drar, desto finare blir den färdiga tjongen.
Avsluta med att tvinna och klipp i lagom stora bitar. Vira gärna in tjongen i cellofan eller folie.
Tips!
Blir smeten för hård under dragningen kan man köra den en liten stund i mikrovågsugnen så den blir hanterlig.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.