Ingredienser
Kola
15 g smör
1 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Glykossirap
1 krm salt
Övriga ingredienser
ca 30 hasselnötter
150 g nougat
20 g mörk choklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, varmluft och rosta hasselnötter i cirka 5-10 minuter. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet. Låt svalna.
Ställ ut cirka 30 knäckformar på en plåt eller använd en silikonform. Koka alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull under omrörning.
Låt koka till 125°C.
Häll upp kolan i formarna, ca 1/3 och dra upp kolan med en sked längs med sidorna. Lägg en hasselnöt i varje form. Ställ åt sidan för att stelna.
Smält nougat i mikron och fyll kolaformarna upp till kanten. Låt stelna i kylen och smält under tiden choklad.
Lägg chokladen i en spritspåse och spritsa en klick på varje nougat. Låt stelna helt i rumstemperatur.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.