Ingredienser
Kola
15 g smör
1 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Glykossirap
1 krm salt
Övriga ingredienser
ca 30 hasselnötter
150 g nougat
20 g mörk choklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, varmluft och rosta hasselnötter i cirka 5-10 minuter. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet. Låt svalna.
Ställ ut cirka 30 knäckformar på en plåt eller använd en silikonform. Koka alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull under omrörning.
Låt koka till 125°C.
Häll upp kolan i formarna, ca 1/3 och dra upp kolan med en sked längs med sidorna. Lägg en hasselnöt i varje form. Ställ åt sidan för att stelna.
Smält nougat i mikron och fyll kolaformarna upp till kanten. Låt stelna i kylen och smält under tiden choklad.
Lägg chokladen i en spritspåse och spritsa en klick på varje nougat. Låt stelna helt i rumstemperatur.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.