Tomatchutney

Tomatchutney är både söt, syrlig och stark på samma gång. Tomatchutney passar både utmärkt som smaktillsättare i matlagning och som tillbehör till ostbrickan.

1 burk

1 timme

Betyg (48 st)

Ingredienser

500 g cocktailtomater
2 små rödlökar
1-2 små röda chilifrukter
2 apelsiner, gärna obesprutad
olja
1 dl Dansukker Farinsocker
1 dl ättiksprit

Instruktioner

Skölj tomaterna och dela dem mitt av. Skala och tärna löken. Skär chilin i mycket små bitar.

Skölj apelsinen noga. Riv skalet från apelsinerna och pressa ur saften.

Fräs lök, chili och apelsinskal i lite olja. Tillsätt tomater, farinsocker och ättiksprit och låt sjuda i 20 minuter.

Ta kastrullen från värmen. Häll upp chutneyn i en varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!