Tomatchutney

1 burk 1 timme
Tomatchutney är både söt, syrlig och stark på samma gång. Tomatchutney passar både utmärkt som smaktillsättare i matlagning och som tillbehör till ostbrickan.
Tomatchutney
Betyg: (15st)

Ingredienser

  • 500 g cocktailtomater
  • 2 små rödlökar
  • 1-2 små röda chilifrukter
  • 2 apelsiner, gärna obesprutad
  • olja
  • 1 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 dl ättiksprit

Skölj tomaterna och dela dem mitt av. Skala och tärna löken. Skär chilin i mycket små bitar.

Skölj apelsinen noga. Riv skalet från apelsinerna och pressa ur saften.

Fräs lök, chili och apelsinskal i lite olja. Tillsätt tomater, farinsocker och ättiksprit och låt sjuda i 20 minuter.

Ta kastrullen från värmen. Häll upp chutneyn i en varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker