Tomatpaj

cirka 6 portioner

Betyg (131 st)

Ingredienser

Pajdeg
150 g smör eller margarin
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning
400 g cocktail tomater
2-3 gula lökar
2 msk flytande margarin
2 tsk Dansukker Farinsocker
3 msk tomatpuré
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1-2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
1 msk hackad, färsk oregano
2 msk hackad, färsk basilika
1/2 tsk salt
1-2 tsk Sambal Oelek
4 dl riven Västerbottenost
2 dl vispgrädde

Instruktioner

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter. Nagga. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Förgrädda skalet i 225 °C i cirka 10 minuter.

Skala och hacka löken. Fräs löken i matfettet tillsammans med farinsockret. Tillsätt tomatpuré, sirap, vitlök, örtkryddor samt salt och sambal oelek. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Lägg ett lager ost i botten på pajskalet. Bre ut fyllningen ovanpå osten. Lägg på tomaterna. Strö över resterande ost. Häll på grädden. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera en fräsch sallad till pajen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.