Ingredienser
Pajdeg
150 g smör eller margarin
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
Fyllning
400 g cocktail tomater
2-3 gula lökar
2 msk flytande margarin
2 tsk Dansukker Farinsocker
3 msk tomatpuré
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1-2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
1 msk hackad, färsk oregano
2 msk hackad, färsk basilika
1/2 tsk salt
1-2 tsk Sambal Oelek
4 dl riven Västerbottenost
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter. Nagga. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Förgrädda skalet i 225 °C i cirka 10 minuter.
Skala och hacka löken. Fräs löken i matfettet tillsammans med farinsockret. Tillsätt tomatpuré, sirap, vitlök, örtkryddor samt salt och sambal oelek. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Lägg ett lager ost i botten på pajskalet. Bre ut fyllningen ovanpå osten. Lägg på tomaterna. Strö över resterande ost. Häll på grädden. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera en fräsch sallad till pajen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.