Ingredienser
Pajdeg
150 g smör eller margarin
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
Fyllning
400 g cocktail tomater
2-3 gula lökar
2 msk flytande margarin
2 tsk Dansukker Farinsocker
3 msk tomatpuré
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1-2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
1 msk hackad, färsk oregano
2 msk hackad, färsk basilika
1/2 tsk salt
1-2 tsk Sambal Oelek
4 dl riven Västerbottenost
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter. Nagga. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Förgrädda skalet i 225 °C i cirka 10 minuter.
Skala och hacka löken. Fräs löken i matfettet tillsammans med farinsockret. Tillsätt tomatpuré, sirap, vitlök, örtkryddor samt salt och sambal oelek. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Lägg ett lager ost i botten på pajskalet. Bre ut fyllningen ovanpå osten. Lägg på tomaterna. Strö över resterande ost. Häll på grädden. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera en fräsch sallad till pajen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.