Toscaäpplen

Läckra toscaäpplen. Koka snabbt upp äpplena och lägg i små ugnsformar. Täck med toscasmeten och grädda. Servera toscaäpplena direkt i formarna med grädde.

4 port

Betyg (24 st)

Ingredienser

4 stora äpplen
2 liter vatten
2 dl Dansukker Strösocker

Toscasmet
100 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 msk tunn grädde
50 g flagade eller flisad mandel 

Instruktioner

Häll vatten i en gryta och tillsätt sockret. Koka upp. Skala och kärna ur äpplena. Lägg äpplena i det kokande vattnet i 2 minuter. Ta upp äpplena med hålslev och lägg dem i fyra ugnsfasta portionsformar. Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och koka upp. Fördela smeten över äpplena. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter. Serveras ljumna med lite lättvispad grädde eller creme fraiche smaksatt med vaniljsocker. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.