Traditionell äggtoddy

Traditionell äggtoddy är en amerikansk julklassiker. Servera din äggtoddy som fördrink eller ha som en värmande drink efter julbordet.

4 glas

20 min.

Betyg (139 st)

Ingredienser

Traditionell
6 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 dl mjölk
2-3 msk cognac

Alkoholfri
Byt ut mjölk och cognac till;
2 dl mandelmjölk
skalet av 2/3 apelsin

Instruktioner

Vispa äggulor och socker till en krämig smet.

Häll i mjölken och smaksätt med cognac eller alkoholfri variant. Vispa tills det blir skummigt.

Häll upp i glas om den ska vara kall eller värm på den i kastrull några minuter för att sedan häll upp i glas. Skeda på lite skum och servera med lite rörsocker på toppen.

Testa gärna äggtoddyn med limoncello istället för cognac.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.