Traditionell äggtoddy

4 glas 20 min.
Traditionell äggtoddy är en amerikansk julklassiker. Servera din äggtoddy som fördrink eller ha som en värmande drink efter julbordet.
Traditionell äggtoddy
Betyg: (20st)

Ingredienser

    Traditionell

    • 6 äggulor
    • 1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 1 1/2 dl mjölk
    • 2-3 msk cognac

    Alkoholfri

    • Byt ut mjölk och cognac till;
    • 2 dl mandelmjölk
    • skalet av 2/3 apelsin

    Vispa äggulor och socker till en krämig smet.

    Häll i mjölken och smaksätt med cognac eller alkoholfri variant. Vispa tills det blir skummigt.

    Häll upp i glas om den ska vara kall eller värm på den i kastrull några minuter för att sedan häll upp i glas. Skeda på lite skum och servera med lite rörsocker på toppen.

    Testa gärna äggtoddyn med limoncello istället för cognac.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker