Ingredienser
Kaka
2 dl kakao
5 dl mjölk
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
250 g smör eller margarin
3 dl Dansukker Strösocker
4 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 tsk bakpulver
Fyllning
400 g Philadelphia cheese naturell light
3 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Garnering
1 grönt marsipanlock (Odense)
150 g mandelmassa
1 dl Dansukker Florsocker
gul och svart hushållsfärg
50 g mörk choklad
Instruktioner
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Smöra och bröa papperet.
Blanda kakao, mjölk och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Rör matfett och socker lätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölkblandningen. Häll smeten i långpannan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 30 minuter.
Stjälp upp kakan på papper och låt svalna. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Skär ut traktorkarossen och två hjul av kakan. Dela alla tre delarna så det blir två skivor av varje och bre fyllning på den ena av varje del. Lägg de andra delarna ovanpå. Täck karossen med den gröna marsipanen. Skär bort överflödig marsipan.
Arbeta in florsockret i mandelmassan. Ta en fjärdedel av mandelmassan och färga med gul hushållsfärg, resten färgas med svart färg. Kavla ut mandelmassan tunt. Klä hjulen med den svarta och av den gula trycks två cirklar ut som läggs på hjulen. Garnera för övrigt tårtan enligt tycke med den överblivna marsipanen och med smält choklad.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.