Tranbärsbiscotti

ca 40 stycken

45 min + ett dygn vila

Betyg (7 st)

Ingredienser

100 g tranbär
3 dl Dansukker Farinsocker
100 g smör, rumstempererat
3 ägg
6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk kanel, malen

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C, över- och undervärme.

Dela tranbär i mindre bitar och ställ åt sidan. Rör farinsocker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i smeten. Blanda i tranbären.

Dela degen i 4 bitar som rullas till längder. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Grädda skorporna mitt i ugnen ca 15 minuter.

Stäng av ugnen och skär längderna i sneda bitar och sära på dem. Ställ tillbaka plåtarna i ugnen för att eftertorka några timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.