Tranbärsbiscotti

Tranbärsbiscotti

ca 40 stycken 45 min + ett dygn vila
Tranbärsbiscotti
Betyg (7st)

Ingredienser

  • 100 g tranbär
  • 3 dl Dansukker Farinsocker
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 3 ägg
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 1 tsk kanel, malen

Sätt ugnen på 175 °C, över- och undervärme.

Dela tranbär i mindre bitar och ställ åt sidan. Rör farinsocker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i smeten. Blanda i tranbären.

Dela degen i 4 bitar som rullas till längder. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Grädda skorporna mitt i ugnen ca 15 minuter.

Stäng av ugnen och skär längderna i sneda bitar och sära på dem. Ställ tillbaka plåtarna i ugnen för att eftertorka några timmar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;