Tryffelkaka - Recept

Tryffelkaka

cirka 20 bitar
En tryffelkaka med smak av choklad som är fylld med godsaker. Denna lena och krämiga tryffel innehåller ingefära, nötter, hallonbåtar och mandelbiskvier.
Tryffelkaka
Betyg (45st)

Ingredienser

3 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Glykossirap
1 tsk finriven, färsk ingefära
300 g mörk choklad
2 dl mandelbiskvier (Cloetta) eller kaksmulor
2 dl blandade nötter
2 dl Pim Pim, små hallonbåtar

Koka upp grädden, glykossirapen och ingefäran. Bryt i chokladen och rör tills all choklad har smält. Klä en avlång form med aluminiumfolie. Täck botten i formen med ett lager av chokladsmeten. Blanda därefter i biskvier/kaksmulor, nötter och godis i chokladen. Häll blandningen i formen. Ställ svalt. Stjälp upp vid serveringen och skär i bitar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;