Tryffelkaka

En tryffelkaka med smak av choklad som är fylld med godsaker. Denna lena och krämiga tryffel innehåller ingefära, nötter, hallonbåtar och mandelbiskvier.

cirka 20 bitar

Betyg (52 st)

Ingredienser

3 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Glykossirap
1 tsk finriven, färsk ingefära
300 g mörk choklad
2 dl mandelbiskvier (Cloetta) eller kaksmulor
2 dl blandade nötter
2 dl Pim Pim, små hallonbåtar

Instruktioner

Koka upp grädden, glykossirapen och ingefäran. Bryt i chokladen och rör tills all choklad har smält. Klä en avlång form med aluminiumfolie. Täck botten i formen med ett lager av chokladsmeten. Blanda därefter i biskvier/kaksmulor, nötter och godis i chokladen. Häll blandningen i formen. Ställ svalt. Stjälp upp vid serveringen och skär i bitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.