Tryffelkaka

En tryffelkaka med smak av choklad som är fylld med godsaker. Denna lena och krämiga tryffel innehåller ingefära, nötter, hallonbåtar och mandelbiskvier.

cirka 20 bitar

Betyg (46 st)

Ingredienser

3 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Glykossirap
1 tsk finriven, färsk ingefära
300 g mörk choklad
2 dl mandelbiskvier (Cloetta) eller kaksmulor
2 dl blandade nötter
2 dl Pim Pim, små hallonbåtar

Instruktioner

Koka upp grädden, glykossirapen och ingefäran. Bryt i chokladen och rör tills all choklad har smält. Klä en avlång form med aluminiumfolie. Täck botten i formen med ett lager av chokladsmeten. Blanda därefter i biskvier/kaksmulor, nötter och godis i chokladen. Häll blandningen i formen. Ställ svalt. Stjälp upp vid serveringen och skär i bitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.