Utflyktsgifflar med skinka

32 stycken

Betyg (149 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 1/2 dl flytande margarin
1/2 dl sesamfrön
1 dl vetegroddar
2 tsk salt
2 msk Dansukker Vit Sirap
2 ägg
cirka 16 dl vetemjöl

Fyllning
16 skivor rökt skinka
32 skivor ost
1 röd paprika

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt margarin, sesamfrön, vetegroddar, salt, sirap och ägg. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Under tiden förbereds fyllningen. Skölj och ta bort kärnorna i paprikan. Skär långa bitar av paprikan. Halvera skinkskivorna. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del till en rund kaka som sporras till åtta trekanter. Lägg en ostskiva, en halv skinkskiva och en bit paprika på den breda delen av varje trekant. Rulla samman från breda änden mot spetsen. Vik varje giffel till en halvmåne. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i 250 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under duk. Gifflarna går utmärkt att frysa.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.