Ingredienser
Vallmokaka
125 g smör, rumstempererat
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk blå vallmofrö
1 dl crème fraiche
Saften av 1/2 citron
Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
Saften av 1/2 citron
Garnering
Skalet av 1 citron, gärna obesprutad
Färska blåbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst i en bunke. Vispa ner ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vallmofrö i en skål och vänd ner i smeten.
Rör ner crème fraiche och citronsaften.
Smörj och bröa en form, ca 2 liter och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50–60 minuter. Kontrollera med en sticka.
Låt svalna. Rör ihop florsocker och citron och ringla över kakan. Garnera med finrivet citronskal och färska blåbär.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!