Vallmokaka med citronglasyr

12–14 bitar 1 1/2 timme
Vallmokaka med citron är en riktig bakklassiker. Den är lätt att göra och tillsammans med citronglasyr blir vallmokakan extra söt och god.
Vallmokaka med citronglasyr
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Vallmokaka

    • 125 g smör, rumstempererat
    • 3 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 3 ägg
    • 3 1/2 dl vetemjöl
    • 1 1/2 tsk bakpulver
    • 3 msk blå vallmofrö
    • 1 dl crème fraiche
    • Saften av 1/2 citron

    Glasyr

    • 2 dl Dansukker Florsocker
    • Saften av 1/2 citron

    Garnering

    • Skalet av 1 citron, gärna obesprutad
    • Färska blåbär

    Sätt ugnen på 175 °C.

    Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst i en bunke. Vispa ner ett ägg i taget.

    Blanda vetemjöl, bakpulver och vallmofrö i en skål och vänd ner i smeten.
    Rör ner crème fraiche och citronsaften.

    Smörj och bröa en form, ca 2 liter och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50–60 minuter. Kontrollera med en sticka.

    Låt svalna. Rör ihop florsocker och citron och ringla över kakan. Garnera med finrivet citronskal och färska blåbär.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker