Valnöt- och rosmarinkakor - Recept

Valnöt- och rosmarinkakor

ca 80 stycken ca 1 timme + 1 timme i kylskåpet
Småkakor är det bästa som finns. Testa att baka dessa goda valnöt- och rosmarinkakor. Valnötter och rosmarin är två spännande smaker som passar utmärkt ihop.
Valnöt- och rosmarinkakor
Betyg (1st)

Ingredienser

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2 1/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 1 ägg
  • 1/2 dl (25 g) grovhackade valnötter
  • 3 g finhackad, färsk rosmarin
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • skalet av 1/2 apelsin, gärna obesprutad

Vispa smör och socker luftigt, tillsätt äggen.

Blanda nötter, rosmarin, salt, bakpulver, vetemjöl och mandelmjöl i en skål. Vänd ner i smörblandningen. Tillsätt apelsinskalet.

Forma kakdegen till två rullar med en diameter på ca 2 cm. Ställ rullarna kallt en timme.

Sätt ugnen på 180°C. Skär rullen i tunna skivor och baka i nedre delen av ugnen cirka 6-7 min.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;