Valnötsbröd

3 stycken

Betyg (44 st)

Ingredienser

7 1/2 dl vatten
1/4 dl olja
50 g jäst
2 msk Dansukker Brödsirap
1/2 msk grovt salt
100 g valnötskärnor
6 dl rågsikt
cirka 12 dl vetemjöl

Instruktioner

Värm vattnet och oljan till 37°. Smula ner jästen och rör tills den löser sig.

Blanda i sirapen, saltet och de hackade valnötskärnorna.

Arbeta in mjölet så mycket att degen släpper från bunken.

Låt jäsa i cirka 40 minuter.

Knåda degen och dela den i tre bitar, som var och en formas till ett runt bröd.

Lägg bröden på en smord plåt och skåra dem ovanpå. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.

Grädda valnötsbröden på nedersta falsen i 30-40 minuter tills de är gyllenbruna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.