Ingredienser
7 1/2 dl vatten
1/4 dl olja
50 g jäst
2 msk Dansukker Brödsirap
1/2 msk grovt salt
100 g valnötskärnor
6 dl rågsikt
cirka 12 dl vetemjöl
Instruktioner
Värm vattnet och oljan till 37°. Smula ner jästen och rör tills den löser sig.
Blanda i sirapen, saltet och de hackade valnötskärnorna.
Arbeta in mjölet så mycket att degen släpper från bunken.
Låt jäsa i cirka 40 minuter.
Knåda degen och dela den i tre bitar, som var och en formas till ett runt bröd.
Lägg bröden på en smord plåt och skåra dem ovanpå. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
Grädda valnötsbröden på nedersta falsen i 30-40 minuter tills de är gyllenbruna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.