Vaniljglass - Recept

Vaniljglass

cirka 1 liter 1 1/2 timme + 5 timmar
Hemmagjord vaniljglass kan låta simpelt, men är ljuvligt gott. Dessutom passar det till de flesta tillbehör. Ät din vaniljglass tillsammans med färska bär, frukter och chokladsås.
Vaniljglass
Betyg (22st)

Ingredienser

  • 8 äggulor
  • 1 1/2–2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl Dansukker Glykossirap

Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker i en skål.

Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.

Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna. Kör blandningen i glassmaskin eller häll glassen i en avlång form, ca 18x25 cm och ställ in i frysen i minst 5 timmar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;