Vaniljglass

Hemmagjord vaniljglass kan låta simpelt, men är ljuvligt gott. Dessutom passar det till de flesta tillbehör. Ät din vaniljglass tillsammans med färska bär, frukter och chokladsås.

cirka 1 liter

1 1/2 timme + 5 timmar

Betyg (35 st)

Ingredienser

8 äggulor
1 1/2–2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Glykossirap

Instruktioner

Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker i en skål.

Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.

Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna. Kör blandningen i glassmaskin eller häll glassen i en avlång form, ca 18x25 cm och ställ in i frysen i minst 5 timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.