Vaniljglass med lemoncurd

Finns det något godare än helt vanlig vaniljglass? Kanske toppad med härlig lemoncurd och krispiga maränger. Magiskt.

4 port

PT50M
PT5H
Glass

50 min + 5 tim i frysen

Betyg (9 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vaniljglass
4 äggulor
1/2-1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap

Lemoncurd
1/2 dl färskpressad citronsaft
1 äggula
1 1/4 dl Dansukker Syltsocker
50 g smör

Övrigt
små maränger

Instruktioner

Börja med glassen. Vispa samman äggulor, socker och vanilj-socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil.

Låt smeten svalna. Kör sedan blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Förbered lemoncurden som topping. Blanda citronsaft, äggula och syltsocker i en kastrull och låt koka försiktigt några min. Vispa hela tiden, låt curden tjockna och ta sedan av kastrullen från värmen.

Tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning. Sila curden och häll upp den i en varm, väl rengjord burk. Låt svalna i kylen.

Ta ut glassen en stund innan och ringla på lemoncurd. Toppa med maräng.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.