Vaniljglass - Recept

Vaniljglass

cirka 1 liter 1 1/2 timme + 5 timmar
Hemmagjord vaniljglass kan låta simpelt, men är ljuvligt gott. Dessutom passar det till de flesta tillbehör. Ät din vaniljglass tillsammans med färska bär, frukter och chokladsås.
Vaniljglass
Betyg: (22st)

Ingredienser

  • 8 äggulor
  • 1 1/2–2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl Dansukker Glykossirap

Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker i en skål.

Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.

Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna. Kör blandningen i glassmaskin eller häll glassen i en avlång form, ca 18x25 cm och ställ in i frysen i minst 5 timmar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;