Vaniljkola med brynt smör

- Recept Peter Dahlberg
Vanilj tillsammans med brynt smör är en otroligt god smakkombination, som ger lite sälta i kolan.

20 kolor

Betyg (17 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g smör
1 1/2 dl Dansukker Strösocker (150 g)
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap (70 g)
100 g ekologisk vispgrädde (1 dl)
1 msk Dansukker Glykossirap

Instruktioner

1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull tills det fått en ljusbrun färg. Tillsätt Strösocker, Vaniljsocker, Ljus Sirap, vispgrädde och Glykossirap och låt kolan koka upp till en temperatur på 120-125 grader (ju högre gradantal desto hårdare kola).

2. Häll kolan i en brödform (10x20 cm) klädd med bakplåtspapper, eller använd gjutblock. Låt stelna i rumstemperatur.

3. Skär kolan i småbitar och klä in dem i bakplåtspapper eller cellofan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!