Vaniljkola med brynt smör

20 kolor
Vanilj tillsammans med brynt smör är en otroligt god smakkombination, som ger lite sälta i kolan.
- Recept Peter Dahlberg
Vaniljkola med brynt smör
Betyg: (1st)

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker (150 g)
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap (70 g)
  • 100 g ekologisk vispgrädde (1 dl)
  • 1 msk Dansukker Glykossirap

1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull tills det fått en ljusbrun färg. Tillsätt Strösocker, Vaniljsocker, Ljus Sirap, vispgrädde och Glykossirap och låt kolan koka upp till en temperatur på 120-125 grader (ju högre gradantal desto hårdare kola).

2. Häll kolan i en brödform (10x20 cm) klädd med bakplåtspapper, eller använd gjutblock. Låt stelna i rumstemperatur.

3. Skär kolan i småbitar och klä in dem i bakplåtspapper eller cellofan.