Ingredienser
Smuldeg
250 g smör, rumstempererat
5 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl kesella
2 dl crème fraiche
2 ägg
2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g vinbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.
Lägg bakplåtspapper i en avlång form, ca 20×32 cm. Arbeta samman ingredienserna till smuldegen i en matberedare eller för hand. Tryck ut hälften av degen i botten på formen.
Gör fyllningen. Blanda kesella, crème fraiche, ägg, florsocker och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet. Häll smeten över botten.
Skölj och rensa vinbär och fördela dessa jämnt på toppen av fyllningen. Smula över resten av smuldegen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 min, tills den får en gyllenbrun färg. Låt kakan svalna helt i kylskåpet. Den är godast efter ett dygn.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.