Varm choklad

2 koppar 25 minuter
De flesta av oss har härliga minnen av varm choklad. Det är lika gott på utflykten som i soffan framför en sprakande brasa. Här hittar du några tips på hur du kan piffa till din varma choklad.
Varm choklad
Betyg: (1st)

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Valfri smaksättning

  • 2 tsk kanel, malen + 1/2 chili, finhackad
  • 200 g hallon
  • 5-6 cl tequila

Valfri garnering

  • vispad grädde
  • minimarshmallows
  • chokladknappar
  • Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
  • malen kardemumma/kanel/kakao

Finhacka chokladen. Värm mjölk, grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull.

Tillsätt chokladen och valfri smaksättning. Värm upp på medelhög värme och vispa tills chokladen smält.

Häll upp chokladdrycken i två koppar. Toppa med valfri garnering.

Tips: En nypa ljust muscovadorörsocker ger en ännu rundare smak!

Receptet är framtaget av

Dansukker