Vegansk pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg för dig som vill äta veganskt eller som är allergisk mot mjölk och ägg. Baka denna deg och njut av knapriga pepparkakor.

PT25M

30 minuter + 12 timmar

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

2 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl Dansukker Mörk Sirap 
3/4 dl vatten 
150 g mjölkfritt margarin 
7 ½ dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver
3 msk pepparkakskrydda eller; 1 msk mald kanel, 1 msk mald ingefära och 1 tsk mald kyddnejlika

Instruktioner

Mät upp socker, sirap, vatten och margarin i en kastrull och låt det koka på svag värme tills margarinet har smält. Blanda vetemjöl, bakpulver och kryddor i en skål. Vänd ner i kastrullen och blanda till en smidig deg. 

Plasta degen och förvara i kylen ett dygn. 

Sätt ugnen på 200°C. Ta ut degen en stund innan du ska kavla den. Använd lite vetemjöl om det behövs eller kavla direkt på ett bakplåtspapper, då blir de lättare att hantera om man vill ha tunna pepparkakor.

Grädda mitten av ugnen ca 5–7 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!