Ingredienser
2 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl Dansukker Mörk Sirap
3/4 dl vatten
150 g mjölkfritt margarin
7 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk pepparkakskrydda eller; 1 msk mald kanel, 1 msk mald ingefära och 1 tsk mald kyddnejlika
Instruktioner
Mät upp socker, sirap, vatten och margarin i en kastrull och låt det koka på svag värme tills margarinet har smält. Blanda vetemjöl, bakpulver och kryddor i en skål. Vänd ner i kastrullen och blanda till en smidig deg.
Plasta degen och förvara i kylen ett dygn.
Sätt ugnen på 200°C. Ta ut degen en stund innan du ska kavla den. Använd lite vetemjöl om det behövs eller kavla direkt på ett bakplåtspapper, då blir de lättare att hantera om man vill ha tunna pepparkakor.
Grädda mitten av ugnen ca 5–7 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.