Veganska nötkakor med choklad

ca 30 st. 1 tim.
Till våra veganska nötkakor med choklad använder du de nötter som du tycker är godast och mixar tillsammans med kikärtsspad. Doppa de färdiga nötkakorna i smält choklad och strö på rivet apelsinskal.
Veganska nötkakor med choklad
Betyg: (24st)

Ingredienser

  • 250 g valfria nötter
  • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 70 g (3/4 dl) kikärtsspad

Garnering

  • 100 g vegansk mörk choklad
  • apelsinskal, gärna obesprutad

Sätt ugnen på 200°C.

Mal nötter i en mixer, tillsätt sockret.

Sila bort kikärtorna så det bara blir spad över. Mät upp och tillsätt i nötmixen, mixa till en jämn smet.

Rulla till bollar, ca 20 g. Blir det kladdigt kan du blöta händerna mellan varven.

Lägg bollarna med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8-10 min. Låt svalna.

Doppa ena sidan av kakorna i smält choklad och strö på rivet apelsinskal. Förvaras svalt i en burk.

Receptet är framtaget av

Dansukker