Victoria sponge cake med vit chokladcreme och ugnsbakta plommon

- Recept Anne au Chocolat
Den klassiska engelska tårtan Victoria sponge cake har här hottats upp med vit chokladcreme och ugnsbakta plommon. Bör avnjutas samma dag.

10 personer

Betyg (32 st)

Ingredienser

Kakbotten
250 g mjukt smör
250 g Dansukker Strösocker
4 ägg
250 g mjöl
1 tsk bakpulver

Vit chokladcreme
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Ugnsbakta plommon
4 stora plommon
20 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Dansukker Florsocker

Instruktioner

Kakbotten
Förvärm ugnen till 175 grader varmluft. Rör samman smör och socker väl och tillsätt sedan äggen ett i taget. Vänd ner mjöl och bakpulver och häll smeten i 2 smorda kakformar (22 cm) med bottnen klädd i bakplåtspapper. Grädda i 25 minuter. Kontrollera om bottnarna är färdiga med en brödsticka.

Vit chokladcreme
Finhacka den vita chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden till kokpunkten och häll den över chokladen, låt stå i 1 minut. Använd sedan en ballongvisp för att vispa tills chokladen har smält. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 4 timmar.

Ugnsbakta plommon
Förvärm ugnen till 200 grader varmluft. Dela plommonen på mitten och ta ur stenen. Skär plommonen i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Strö muscovadorörsocker över och baka i 15 minuter. Låt svalna.

Lägga ihop tårtan
Lägg den första kakbottnen på ett kakfat. Vispa den vita chokladcremen med elvisp, så att den blir luftigare. Bred cremen över kakbottnen och lägg sedan på de ugnsbakta plommonen. Lägg på den andra kakbottnen och pudra florsocker över.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.