Victoria sponge cake med vit chokladcreme och ugnsbakta plommon

- Recept Anne au Chocolat
Den klassiska engelska tårtan Victoria sponge cake har här hottats upp med vit chokladcreme och ugnsbakta plommon. Bör avnjutas samma dag.

10 personer

Betyg (56 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kakbotten
250 g mjukt smör
250 g Dansukker Strösocker
4 ägg
250 g mjöl
1 tsk bakpulver

Vit chokladcreme
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Ugnsbakta plommon
4 stora plommon
20 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Dansukker Florsocker

Instruktioner

Kakbotten
Förvärm ugnen till 175 grader varmluft. Rör samman smör och socker väl och tillsätt sedan äggen ett i taget. Vänd ner mjöl och bakpulver och häll smeten i 2 smorda kakformar (22 cm) med bottnen klädd i bakplåtspapper. Grädda i 25 minuter. Kontrollera om bottnarna är färdiga med en brödsticka.

Vit chokladcreme
Finhacka den vita chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden till kokpunkten och häll den över chokladen, låt stå i 1 minut. Använd sedan en ballongvisp för att vispa tills chokladen har smält. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 4 timmar.

Ugnsbakta plommon
Förvärm ugnen till 200 grader varmluft. Dela plommonen på mitten och ta ur stenen. Skär plommonen i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Strö muscovadorörsocker över och baka i 15 minuter. Låt svalna.

Lägga ihop tårtan
Lägg den första kakbottnen på ett kakfat. Vispa den vita chokladcremen med elvisp, så att den blir luftigare. Bred cremen över kakbottnen och lägg sedan på de ugnsbakta plommonen. Lägg på den andra kakbottnen och pudra florsocker över.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.