Vinbärssylt med morötter

Vinbärssylt med morötter är en fyllig sylt som passar utmärkt till ost och kex, eller varför inte på våfflan! Vinbär och morötter är en härlig kombo.

2 burkar

25 minuter

Betyg (3 st)

Ingredienser

500 g röda och svarta vinbär
200 g morötter
400 g Dansukker Syltsocker
2 msk citronsaft
1 dl vatten

Instruktioner

Rensa vinbär. Skölj, skala och riv morötter grovt.

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka i cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och skumma noga.

Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.