Vinbärssylt med morötter

Vinbärssylt med morötter är en fyllig sylt som passar utmärkt till ost och kex, eller varför inte på våfflan! Vinbär och morötter är en härlig kombo.

2 burkar

25 minuter

Betyg (0 st)

Ingredienser

500 g röda och svarta vinbär
200 g morötter
400 g Dansukker Syltsocker
2 msk citronsaft
1 dl vatten

Instruktioner

Rensa vinbär. Skölj, skala och riv morötter grovt.

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka i cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och skumma noga.

Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.