Vit chokladglass med hallonsorbet och pistage

En underbar vit chokladglass i kombination med en läcker hallonsorbet. Hacka pistagenötter och dekorera med tillsammans med färska hallon.

10-12 bitar

PT1H

2 timmar + 7 timmar i frysen

Betyg (78 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vit chokladglass
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
150 g vit choklad

Hallonsorbet
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 1/2 dl vatten
300 g hallon
1 äggvita

Garnering
rostade pistagenötter
färska hallon

Instruktioner

Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna helt.

Hacka vit choklad, vänd ner i glassmeten och kör i glassmaskin. Utan glassmaskin, häll upp i en avlång silikon- eller glassform med plastfolie och ställ i frysen i minst 3 timmar och rör om då och då.

Gör hallonsorbeten. Koka upp socker, glykossirap, vatten och hallon i en kastrull. Låt sjuda i cirka 5 minuter och mixa massan. Vill du ha en slät sorbet, sila av kärnorna. Låt svalna helt.

Vispa äggvita till ett fast skum och vänd ner i hallonblandningen. Kör sorbetsmeten i glassmaskin. Utan glassmaskin, häll smeten direkt över den frysta vita chokladglassen. Låt frysa cirka 4 timmar och rör om sorbeten försiktigt då och då.

Ta ut glassen från formen cirka 10 minuter innan servering och lägg på ett fat. Hacka pistagenötter och strö över tillsammans med hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?