Vit chokladglass med hallonsorbet och pistage

En underbar vit chokladglass i kombination med en läcker hallonsorbet. Hacka pistagenötter och dekorera med tillsammans med färska hallon.

10-12 bitar

PT1H

2 timmar + 7 timmar i frysen

Betyg (80 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vit chokladglass
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
150 g vit choklad

Hallonsorbet
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 1/2 dl vatten
300 g hallon
1 äggvita

Garnering
rostade pistagenötter
färska hallon

Instruktioner

Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna helt.

Hacka vit choklad, vänd ner i glassmeten och kör i glassmaskin. Utan glassmaskin, häll upp i en avlång silikon- eller glassform med plastfolie och ställ i frysen i minst 3 timmar och rör om då och då.

Gör hallonsorbeten. Koka upp socker, glykossirap, vatten och hallon i en kastrull. Låt sjuda i cirka 5 minuter och mixa massan. Vill du ha en slät sorbet, sila av kärnorna. Låt svalna helt.

Vispa äggvita till ett fast skum och vänd ner i hallonblandningen. Kör sorbetsmeten i glassmaskin. Utan glassmaskin, häll smeten direkt över den frysta vita chokladglassen. Låt frysa cirka 4 timmar och rör om sorbeten försiktigt då och då.

Ta ut glassen från formen cirka 10 minuter innan servering och lägg på ett fat. Hacka pistagenötter och strö över tillsammans med hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.