Vit chokladpannacotta med muscovadomarinerade jordgubbar

4 portioner 1 timme
Vit chokladpannacotta med muscovadomarinerade jordgubbar
Betyg: (181 st)

Ingredienser

    Pannacotta

    • 100 g vit choklad
    • 3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 4 dl grädde
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Marinerade jordgubbar

    • 200 g jordgubbar
    • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • saften av 1 lime

    Finhacka den vita chokladen och lägg i en bunke.
    Blanda samman gelésocker, grädde och vaniljsocker och låt koka i 1/2 minut.
    Häll den varma smeten över chokladen och rör om tills smeten är slät.
    Häll upp i 4 glas och ställ in i kylskåpet cirka 1 timme för att stelna.
    Skölj och skär jordgubbarna i bitar. Lägg i en skål och tillsätt socker och limesaft. Låt stå i cirka 30 minuter så att det får ordentligt med smak.
    Vid servering lägg på de marinerade jordgubbarna på pannacottan.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker