Ingredienser
15 normal stora Västeråsgurkor eller 30 små
1 gul lök
2 röda chilifrukter
10 vitlöksklyftor
Lag
1/2 l vatten
1 dl ren ättika 24 % eller 2 dl ättiksprit 12 %
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl salt
1 bit färsk pepparrot
Instruktioner
Tvätta gurkorna noga. Skala löken. Halvera den och skär den i skivor. Skölj chilin och dela den på längden och ta bort kärnorna. Skala vitlöken. Varva gurkan med lök, vitlök och chili i väl rengjorda burkar.
Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp den. Låt svalna innan den hälls över gurkan. Lägg ett par bitar pepparrot i varje burk. Förslut. Låt stå i 4 veckor före servering. Förvara kallt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.