Vitlöksgurka

cirka 1 1/2 kg

Betyg (58 st)

Ingredienser

15 normal stora Västeråsgurkor eller 30 små
1 gul lök
2 röda chilifrukter
10 vitlöksklyftor

Lag
1/2 l vatten
1 dl ren ättika 24 % eller 2 dl ättiksprit 12 %
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl salt
1 bit färsk pepparrot

Instruktioner

Tvätta gurkorna noga. Skala löken. Halvera den och skär den i skivor. Skölj chilin och dela den på längden och ta bort kärnorna. Skala vitlöken. Varva gurkan med lök, vitlök och chili i väl rengjorda burkar.

Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp den. Låt svalna innan den hälls över gurkan. Lägg ett par bitar pepparrot i varje burk. Förslut. Låt stå i 4 veckor före servering. Förvara kallt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.