Vridna studenter

cirka 20 stycken

Betyg (23 st)

Ingredienser

Deg
225 g osaltat smör
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3/4 dl grädde

Fyllning
200 g hasselnötter
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 äggvita
2 tsk vatten
1 msk rumstempererat osaltat smör 

Instruktioner

En gammal klassiker, alltid lika god.

Arbeta samman smör, mjöl och vaniljsocker till en grynig massa. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg den lösa degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 2 timmar, gärna över natten. Mal nötterna och blanda dem med sockret, äggvitan och vattnet och rör tills det är en slät smet. Tillsätt smöret. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till en längd som är cirka 20 x 20 cm. Bre på fyllningen. Vik plattan dubbel med hjälp av papperet. Skär ut centimeter breda remsor som vrids ett par gånger innan de läggs på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 7 minuter. Låt svalna på plåten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.