Vridna studenter

cirka 20 stycken
Vridna studenter
Betyg: (18st)

Ingredienser

    Deg

    • 225 g osaltat smör
    • 3 3/4 dl vetemjöl
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 3/4 dl grädde

    Fyllning

    • 200 g hasselnötter
    • 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 äggvita
    • 2 tsk vatten
    • 1 msk rumstempererat osaltat smör

    En gammal klassiker, alltid lika god.

    Arbeta samman smör, mjöl och vaniljsocker till en grynig massa. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg den lösa degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 2 timmar, gärna över natten. Mal nötterna och blanda dem med sockret, äggvitan och vattnet och rör tills det är en slät smet. Tillsätt smöret. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till en längd som är cirka 20 x 20 cm. Bre på fyllningen. Vik plattan dubbel med hjälp av papperet. Skär ut centimeter breda remsor som vrids ett par gånger innan de läggs på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 7 minuter. Låt svalna på plåten.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker