Yoghurtbröd

2 timmar

Betyg (230 st)

Ingredienser

3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 1/4 dl grahamsmjöl
2 dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl Dansukker Brödsirap
6 dl yoghurt eller filmjölk

Förslag på olika smaksättning
• 2-3 tsk brödkryddor t ex kummin, anis, fänkål
• rivet skal av en apelsin, gärna obesprutad
• 50 g russin

Instruktioner

Blanda samman vetemjöl, rågsikt, grahamsmjöl, rågkross, solrosfrön, salt och bikarbonat i en skål. Blanda i sirap och filmjölk och rör hastigt ihop degen. Häll upp i en stor form, skall inte vara fylld till mer än 2/3, och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 90 minuter. Täck med folie om limpan blir för mörk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.