Yoghurtbröd

Ett saftigt och smakrikt bröd med solrosfrön. Yoghurten gör så att brödet håller sig extra saftigt längre.

2 timmar

Betyg (265 st)

Ingredienser

3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 1/4 dl grahamsmjöl
2 dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl Dansukker Brödsirap
6 dl yoghurt eller filmjölk

Förslag på olika smaksättning
• 2-3 tsk brödkryddor t ex kummin, anis, fänkål
• rivet skal av en apelsin, gärna obesprutad
• 50 g russin

Instruktioner

Blanda samman vetemjöl, rågsikt, grahamsmjöl, rågkross, solrosfrön, salt och bikarbonat i en skål. Blanda i sirap och filmjölk och rör hastigt ihop degen. Häll upp i en stor form, skall inte vara fylld till mer än 2/3, och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 90 minuter. Täck med folie om limpan blir för mörk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.