Yoghurtbröd

Ett saftigt och smakrikt bröd med solrosfrön. Yoghurten gör så att brödet håller sig extra saftigt längre.

2 timmar

Betyg (249 st)

Ingredienser

3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 1/4 dl grahamsmjöl
2 dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl Dansukker Brödsirap
6 dl yoghurt eller filmjölk

Förslag på olika smaksättning
• 2-3 tsk brödkryddor t ex kummin, anis, fänkål
• rivet skal av en apelsin, gärna obesprutad
• 50 g russin

Instruktioner

Blanda samman vetemjöl, rågsikt, grahamsmjöl, rågkross, solrosfrön, salt och bikarbonat i en skål. Blanda i sirap och filmjölk och rör hastigt ihop degen. Häll upp i en stor form, skall inte vara fylld till mer än 2/3, och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 90 minuter. Täck med folie om limpan blir för mörk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.