Yoghurtbröd

2 timmar
Yoghurtbröd
Betyg: (138st)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 1 1/4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 dl Dansukker Brödsirap
  • 6 dl yoghurt eller filmjölk

Förslag på olika smaksättning

  • • 2-3 tsk brödkryddor t ex kummin, anis, fänkål
  • • rivet skal av en apelsin, gärna obesprutad
  • • 50 g russin

Blanda samman vetemjöl, rågsikt, grahamsmjöl, rågkross, solrosfrön, salt och bikarbonat i en skål. Blanda i sirap och filmjölk och rör hastigt ihop degen. Häll upp i en stor form, skall inte vara fylld till mer än 2/3, och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 90 minuter. Täck med folie om limpan blir för mörk.

Receptet är framtaget av

Dansukker