Yoghurtglass - Recept

Yoghurtglass

4 portioner 30 minuter + 5 timmar i frys
Yoghurtglass, extra krämig och passar utmärkt som efterrätt. Smaksätt din yoghurtglass med hemgjord sylt av valfri smak. Sötsyrlig och underbar.
Yoghurtglass
Betyg (47st)

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1/2 dl Dansukker Florsocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1 dl sylt, t ex hallonsylt
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl yoghurt

Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst. Blanda i sylten.

Vispa grädden hårt och rör ner den och yoghurten i smeten. Häll upp yoghurtglassen i en form och frys i ca 4 timmar. Rör om då och då medan glassen fryser.

Tina yoghurtglassen i kylskåp en stund före servering.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;