Yoghurtglass

Yoghurtglass, extra krämig och passar utmärkt som efterrätt. Smaksätt din yoghurtglass med hemgjord sylt av valfri smak. Sötsyrlig och underbar.

4 portioner

30 minuter + 5 timmar i frys

Betyg (60 st)

Ingredienser

2 äggulor
1/2 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 dl sylt, t ex hallonsylt
1 dl vispgrädde
2 dl yoghurt

Instruktioner

Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst. Blanda i sylten.

Vispa grädden hårt och rör ner den och yoghurten i smeten. Häll upp yoghurtglassen i en form och frys i ca 4 timmar. Rör om då och då medan glassen fryser.

Tina yoghurtglassen i kylskåp en stund före servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!